سینارویش، نوآوری در کشاورزی، سلامتی برای آینده

اقتصاد دریایی نیازمند تامین منابع مالی است

اقتصاد دریایی نیازمند تامین منابع مالی است

مدیر عامل شرکت توسعه کشاورزی سینا رویش اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین موانع و مشکلات بر سر اقتصاد دریایی تامین سرمایه با نرخ بهره مناسب است و این شرکت اقداماتی را در خصوص سرمایه‌گذاری در این بخش انجام می‌دهد.

جناب آقای  حمید رضا مختاری در گردهمایی کشاورزی دریا محور:

 در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه کسب‌وکارهای مرتبط با شیلات و آبزی‌پروری، با توجه به صحبت‌هایی که مطرح شد، به وضوح مشخص است که بخش قابل توجهی از مشکلات و چالش‌هایی که کسب‌وکارهای این حوزه با آن مواجه هستند، غیرمالی است. به همین دلیل، شرکت ما علاوه بر مباحث مالی و سرمایه‌گذاری که در سرفصل فعالیت‌های خود دارد، خدمات غیرمالی را نیز به شرکت‌های فعال در این حوزه ارائه می‌دهد.


وی افزود: این مجموعه خدماتی را شامل فرآیندهای توسعه فروش و بازار برای کسب‌وکارهای این حوزه ارائه می‌دهد و همچنین سرمایه‌گذاری در رشته‌های اولیه زنجیره ارزش محصولات متنوع را شامل می‌شود.نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم، این است که در بسیاری از پروژه‌ها، ما امکان جذب سرمایه نداریم، زیرا بازگشت سرمایه بسیار پایین است و عملاً کمتر از آن چیزی است که سرمایه‌گذاران انتظار دارند. باید بپذیریم که بخشی از این عدم مطلوبیت سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذاران به واسطه هزینه مالی است که آنها برای تأمین منابع مالی خود دارند.


به گفته وی، اگر بخواهیم پروژه‌های سرمایه‌گذاری را به دو دسته تقسیم کنیم، تیم‌هایی که نرخ بازگشت سرمایه بالایی دارند و هزینه مالی کمتری برای سرمایه‌گذار ایجاد می‌کنند، معمولاً توسط سرمایه‌گذاران خصوصی و غیر دولتی مورد توجه قرار می‌گیرند.

اما پروژه‌هایی که نرخ بازگشت سرمایه کمتری دارند و جذابیتی برای سرمایه‌گذاری‌های خصوصی ندارند، قاعدتاً باید به سمت سرمایه‌گذاری‌های دولتی سوق یابند که هزینه مالی برای آنها پایین‌تر است. بنابراین، نباید انتظار داشته باشیم که مجموعه‌های خصوصی با هزینه‌های مالی بالا، منابع مالی خود را برای پروژه‌های با نرخ بازگشت سرمایه پایین‌تر تزریق کنند

در خصوص بحث اقتصاد دریایی که محوری برای صحبت‌هایمان بود، باید بگویم که ما باید به جمع‌آوری داده‌ها و تشکیل زنجیره ارزش در حوزه‌های مختلف، از جمله شیلات توجه کنیم. در حال حاضر، داده‌ها پراکنده هستند و ما نمی‌توانیم به خوبی یک زنجیره ارزش را تشکیل دهیم. به عنوان مثال، اگر بخواهم بر روی موضوع پرورش ماهی در قفس کار کنم، با داده‌های ناقص مواجه هستم و نمی‌دانم منابع و ظرفیت‌های موجود کجاست.

حمید رضا مختاری بیان کرد: پیشنهادی که دارم، این است که باید سامانه‌هایی برای جمع‌آوری داده‌ها ایجاد کنیم تا بتوانیم ظرفیت‌ها، افراد ذی‌نفوذ و طرح‌های نوآورانه‌ای را که در این حوزه فعالیت می‌کنند، شناسایی کنیم. این اطلاعات می‌تواند به ما کمک کند تا زنجیره ارزش را تشکیل دهیم و به حوزه‌هایی ورود پیدا کنیم که هنوز توجه کافی به آنها نشده است.

مدیر عامل شرکت توسعه کشاورزی  سینا رویش، تصریح کرد: اگر بتوانیم چنین سامانه‌ای را ایجاد کرده و به اطلاعات جامع دسترسی پیدا کنیم، تصمیم‌گیری برای کسانی که می‌خواهند این موضوع را مدیریت کرده و چالش‌ها را برطرف کنند، بسیار آسان‌تر خواهد بود. در نهایت، ما در مجموعه خود علاوه بر تصویرگری سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی، به فعالیت‌های دانش‌بنیان نیز توجه ویژه‌ای داریم واین که مدل ما به‌هیچ‌وجه مشابه مدل‌های حمایتی مانند بنیاد برکت نیست. ما منابعی داریم که متناسب با هزینه‌های مالی پیش‌بینی‌شده، به دنبال مشارکت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها هستیم. مدل مشارکت‌های ما به‌طور مشخص بر اساس ارزش‌گذاری‌ها و مطالعات امکان‌سنجی انجام می‌شود.

اگر یک مجموعه توانمندی‌های لازم را داشته باشد و بتواند طرح‌های توجیه‌پذیری ارائه دهد، ما می‌توانیم به آنها کمک کنیم. این کمک شامل فرآیند تسهیل گری، از اخذ مجوزهای ابتدایی تا توسعه بازار و فروش محصولاتشان خواهد بود.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.